Димитър Бербатов реализира поредния си изключително красив гол, като четвъртото му  попадение във Висшата лига от началото на сезона бе в основата на победата на Манчестър Юнайтед над Блекбърн с 2:0 на "Олд Трафорд". Капитанът на българския национален отбор се разписа в 55-ата минута, след като Патрис Евра изпрати топката в негова посока, той я докосна, оставяйки я във въздуха, завъртя се и със страхотен удар от воле я прати в долния десен ъгъл на Пол Робинсън. Бербатов бе изключително активен до 79-ата минута, когато бе заменен от Майкъл Оуен. Малко преди края Уейн Рууни направи резултата 2:0. След този успех "червените дяволи" са втори в класирането на две точки зад Челси.

Сър Алекс Фъргюсън имаше сериозни кадрови проблеми в защита, като не можеше да разчита на Рио Фърдинанд, Неманя Видич и Гари Невил. Това обаче не се отрази сериозно на представянето на тима. Юнайтед доминираше през цялата среща, докато съперникът разчиташе основно на дефанзивни действия, като успя да не допусне гол през първото полувреме. След половин час игра домакините създадоха най-чистите си положения за първата част. Бербатов на два пъти имаше шанс да се разпише в рамките на секунди. Първо той бе спрян от Гаел Живе, а след това бе оставен непокрит в наказателното поле, но след удара му с глава в земята Пол Робинсън изби. Малко по-късно българинът отново стреля, но отново вратарят на гостите се намеси. Освен това попадение на Митко бе отменено поради засада на Рууни, който му подаде. Блекбърн имаше една великолепна възможност да открие резултата, след като Диуф се справи с по-голяма част от отбраната на Юнайтед, но в последния момент О`Шей успя да блокира удара му.

В началото на второто полувреме "червените дяволи" натиснаха и голът изглеждаше неизбежен. Той падна в 55-ата минута след великолепното изпълнение на Бербатов. След попадението Блекбърн нямаше много идеи как да се върне в мача, докато домакините продължиха да създават положения. Влезлият като резерва Габриел Обертан пропусна прекрасен шанс да се разпише. Юнайтед все пак стигна до още един гол три минути преди края, когато подаване на Андерсон бе засечено от Уейн Рууни за 2:0.