Премиерът Бойко Борисов да се извини за всичко, което се случва напоследък в страната, поиска в кулоарите на парламента депутатът от „Коалиция за България" Антон Кутев по повод исканото извинение от президента за неговите изявления.

„Според мен е добре премиерът да се извини за ненаправените социални плащания, за орязаните социални бюджети, за неплатените и неповишени пенсии на пенсионерите. Добре е премиерът да се извини за необясненото богатство на жена си, за това, че е бил съдружник с Пашата и с други личности от подземния бизнес. Според мен е много важно премиерът да се извини и за Сретен Йосич, за бандитизма в политиката, защото политиката, която в момента се развива, е бандитска", коментира депутатът от „Коалиция за България".

Ето какво още каза Антон Кутев в коментар за внесената декларация с искане Георги Първанов да отстрани посланиците в Турция и САЩ: "Това, което виждам по повод на декларацията, ме навява на мисълта, че Синята коалиция постепенно започва да става част от кафява коалиция, от кафява ос. Някои хора се опитват да смачкат всякаква форма на опозиция в държавата и това започва да се превръща в заплаха не само за тази държава, защото диктатура в европейска държава не може да има и аз съм сигурен, че всички, които се опитат да я направят, накрая ще се провалят".