БСП е нещо по-голямо от трамвай и Сергей Станишев не бива да бъде свалян до нивото на ватман, защото е солиден политически лидер и има своето бъдеще, а всякакви разсъждения на темата лидер на партия и министър-председател са контрапродуктивни и вредни за държавата. Това каза в „Денят” на Дарик радио бившият вътрешен министър Румен Петков в отговор на въпрос дали Станишев може да се възприема като ватман на трамвая „БСП”, каквато роля изпълнява в рекламен клип на партията за предстоящия в края на седмицата 47-конгрес на червените.

По думите на Петков този форум е най-амбициозният от години насам, тъй като на него ще се дискутира новата партийна програма, устава, политическата рамка за предстоящите избори. Според него това ще бъде конгреса на политиката за българските социалисти, а не конгреса на интригата.

„Днес социалистическата партия и широкия коалиционен формат нямат алтернатива, другото срещу нас е много чуваемо крякане, от което освен силният звук не остава нищо друго”, коментира още Румен Петков.

Той определи като поредната гнусна лъжа твърденията на депутата от ДСБ Атанас Атанасов, че името на министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров излиза от разработката „Лиана”. „Свидетели сме как 2-3 човека с лекота лъжат по най-циничния начин”, каза още Петков.

По повод полученият от  журналисти и политици анонимен SMS, в който се твърди, че БСП готви чудовищен сценарий за спечелване на изборите догодина, Румен Петков заяви, че това надминава и най-болните фантазии, които са звучали през последните дни. По думите му, това е ненормален начин, който той отхвърля.