Тази вечер плевенският Спартак постигна първа победа в група Б на Балканската лига. В зала Балканстрой домакините се наложиха над тима на Морнар Бар с категоричното  77-60 в мач от втория кръг на второто издание на лигата.

Спартаковци излязоха без своя капитан и лидер Хрисимир Димитров, който обърна палец по време на мачча в Ботевград, завършил с победа на Балкан с 64-52. В състава на домакините обаче бе американецът Роб Престън, за когото старши треньорът Дарин Великов каза преди мача, че уж бил със скъсани връзки заради подхлъзване върху мокрия под в зала Балкан. Американецът не само че игра 22 минути, но стана и топреализатор за Спартак с 18 точки.

Излекуваният от грип Илия Станков също бе на разположение  и отбеляза 9 точки. С най-голям принос за победата на Спартак е тъмнокожият център Джо Кенерли, който направи дабъл-дабъл с отбелязаните от него 17 точки и сграбчените 10 борби.

В мач от същата група в Белград Левски отстъпи на ОКК Београд със 103-100 след петминутно продължение. По този начин двата български тима имат по една победа и едно поражение и в третия кръг ще се срещнат помежду си в Плевен. В групата са още македонският Фени Индъстри, победил тази вечер Стауа Букурещ.

Снимка: Официален сайт на Спартак Плевен