Морнар е четвъртият отбор, който ще вземе участие във Финалната четворка на тазгодишното издание на ЕВРОХОЛД Балканска лига. Черногорският тим победи КК Улцин със 77-69 в третия мач от четвъртфиналната серия между двата отбора. Така след резултат 2-1 победи Морнар продължава към полуфиналите, където ще срещне Фени Индустри. Другият полуфинал пък е между българските представители – Левски и Рилски спортист.

В днешната среща Морнар беше по-добрият отбор от самото начало. Въпреки че разликата в през първата четвърт не беше голяма, отборът имаше превес над съперника. Постепенно черногорците трупаха преднина, като на почивката тя беше 11 точки – 45-34. Морнар спечели и третата десетка, за да поведе с 15 точки преди последната. Въпреки че Улцин намали дефицита си с 8 точки, до обрат нямаше как да се стигне и така Морнар се класира за Файнъл 4.

Марко Кувелич беше най-резултатен за победителите с 15 точки, към които добави и 6 борби. С по 14 точки пък завършиха Неманя Радович (9 борби), Иван Йеленич и Мирослав Дамянович.

Полуфиналните срещи в ЕВРОХОЛД Балканска лига ще се играят на 15-и април (петък), а победителите в тях ще спорят за титлата в третото издание на турнира.