В Балканската лига през сезон 2013/14 ще участват 9 отбора. Това са българските представители Левски и Балкан, както и настоящият шампион Галил Гилбоа (Израел), КБ Печ (Косово), Сигал Прищина (Косово), КК Кожув (Македония), КК Куманово (Македония), Теодо Тиват (Черна гора) и Крайова (Румъния).


Част от БИБЛ през новата кампания няма да бъде Морнар Бар. Черногорският тим не е успял да намери достатъчно класни играчи, за да направи състав, готов за двубоите в надпреварата. От ръководството на Балканската лига взеха решение във формата през новия сезон да участват 9 отбора.


Тимовете ще се срещнат два пъти по време на редовния сезон в рамките на 18 кръга. Отборите, които завършат на 1 и 2 място след края на първата фаза се класират директно за Финалната четворка. Тимовете, заeли местата от 3 до 6 място, ще играят четвъртфинали, в които ще има два мача. Домакин на втората среща ще е отборът с по-предно класиране от Редовния сезон. Победителите от този етап ще участват във Файнъл Фор.


Първите мачове от Балканската лига ще бъдат на 15 октомври. Един от българските представители Балкан гостува на Теодо в Тиват, КК Кожув ще има за съперник косовския Печ. Ден по-късно КК Куманово посреща Сигал Прищина. Официалният Мач на откриването ще бъде на 17 октомври в Румъния, където местният Крайова ще посрещне вицешампиона на България и Балканската лига Левски.