Дублиращият баскетболен отбор на Балкан постигна драматична победа над досегашния лидер Рилски Спортист Самоков, който не познаваше вкуса на загубата до този момент.

Победата дойде след продължение след като 4 секунди преди края на редовното време Балкан водеше с цели 4 точки! Умишлено изпуснат фал от страна на Рилски Спортист и овладяна борба в нападение доведе до нова стрелба и доста спорен фал на Пламен Дончев, който също беше реализиран и се стигна до продължения.

В продължението по-здрави нерви показаха младите баскетболисти на Балкан, които успяха да изтръгнат победата със 105:103, въпреки че останаха без цели 5 (пет!) играча, напуснали за по 5 лични нарушения! Решителният кош отбеляза Андреан Алипиев секунди преди края.

Станимир Маринов вкара цели 38 точки с уникални показатели 14/17 от двете точки, 5/7 от тройката и 5/10 от фал линията, като добави 5 броби и 6 откраднати топки. Ивайло Вучков с 23 и Андреан Алипиев с 22 също изиграха решителна роля за успеха на Балкан.

Константин Коев и Красимир Георгиев играха силно за домакините, като и двамата завършиха с по 33 точки и 11 борби, но те не се оказаха достатъчни за крайния успех. Димитър Морунов добави 17 точки и 9 борби, а Иван Ценов се разписа с 13 точки.