Явно президентът Георги Първанов ще прави своя партия и през тези две години ще се занимава с новия си политически проект. Това заяви в Смолян премиерът Бойко Борисов.

„Само БСП и ДПС са президентските партии и само тях ги харесва той. Всички останали партии - СДС, ДСБ, „Атака", РЗС, ГЕРБ - сме против тях. Това е вярно. Той явно ще прави партия и ще се занимава с политика. Аз досега се притеснявах, защото мислех, че той като държавен глава трябва да има еднакво отношение към всички. Всичко това, което разбирам напоследък, е, че през тези две години той ще работи за новия си политически проект. Неочаквано беше това - четири години да мълчи и изведнъж да скочи и да напада. Разбирам, че всеки има право да коментира и да си казва каквото иска, но да се произнесе и да не оневинява предишните. Ясен е какъв му е проектът и затова реагира малко емоционално и нервно, само че не им обръща внимание", коментира Борисов.

Никой не криминализира ДПС, но е факт, че върхушката на ДПС е правила безобразия и затова сега имунитетите им падат един по един. Така премиерът Бойко Борисов коментира твърденията на лидера на „Движение за права и свободи" Ахмед Доган, че се правят опити ДПС да се криминализира.

Тройната коалиция е източила държавата и затова сега няма пари, каза още Борисов. Според него, ако са били взети навременни мерки за настъпващата криза от предишното правителство, сега нямаше да сме неподготвени. Изхарчени са парите, няма буфери, не искаме да пипаме фискалния резерв и затова затягаме коланите, обясни министър-председателят. Той изрази надежда, че напролет икономиката ни ще е в по-добро състояние, в противен случай ще се преразгледа бюджетът и ще се вземат други мерки.

Министър-председателят пристигна в Смолян, за да открие рехабилитираната отсечка Соколовци - Средногорци. Участъкът е с обща дължина 10,4 км и е част от бъдещия трансграничен път в посока Рудозем - Елидже. Премиерът проведе и работна среща с кметовете от област Смолян. Борисов подчерта, че Смолянска област е пример за добро взаимодействие между институциите и обеща подкрепата си за региона.