В деня на честванията от Освобождението на Етрополе от турско робство, в заседателната зала на Общинския съвет беше проведена Тринадесетата извънредна тържествена сесия.
В присъствието на всичките 17 съветника бяха връчени три почетни знака-плакет с изображението на часовниковата кула.
По предложение на председателя на Комисия „Просвета, култура и вероизповедание” Станка Димитрова беше връчен почетния знак-плакет на н.в.пр. Ловчанският митрополит дядо Гавраил за заслугите му за развитието на културната сфера, за ревностната му защита на каузата за канонична българска православна църква, за изключителната му отзивчивост към Община Етрополе, за неговото лично съдействие етрополските граждани да се докоснат до чудотворните икони и свети мощи, за личното му присъствие в храмовете на общината.
С почетния знак-плакет беше удостоен Местния Исторически музей по повод 51-та годишнина от създаването му, за богатата дейност по издирване, събиране, опазване и популяризиране на богатото ни историческо наследство. За опазване на уникални културни ценности. Музеят, часовниковата кула и манастира „Св.Троица са включени    в 100 национални обекти в движението „Опознай България”. Наградата получи директорът на музея Наталия Цветкова.
По предложение пък на общинският съветник Николай Николов с  почетен знак-плакет с изображението на часовниковата кула беше удостоена фирмата „ММоторс” АД гр.Етрополе. На тазгодишният есенен панаир в гр.Пловдив фирмата е наградена със златен медал и диплом за представен уникален експонат. Почетният знак беше получен от управителя на фирмата.
Наградите връчи кметът на Общината инж.Богомил Георгиев.
На заседанието на Общинския съвет присъстваха двамата заместник-областни управители Мартин Тинчев и Мария Кунина, кметове от съседни общини, кметовете на кметствата от селата на Общината и много граждани.