За ZiiLABS, компания, която е собственост на Creative, писахме през лятото, когато тя представи Zii EGG - впечатляващо мултимедийно устройство, съвместимо с Android.

Плановете й обаче не спират дотук, а се насочват към пазара на смартфони, който, както знаем, е една от актуалните в момента теми, пишат от mobilebulgaria.com

Новото концептуално устройство Zii Trinity е по-скоро платформа лицензът за която ще бъде предоставен на други компании, които ще имат достъп до специална, оптимизирана за него версия на Android и ще могат да инсталират интерфейса Plaszma.

Те ще могат да изградят продуктите си на базата на Trinity, като получат от ZiiLABS цялата необходима техническа документация.

Джаджата има четирибандови GSM/EDGE и трибандови WCDMA възможности, WiFi, GPS приемник, 3,1" OLED дисплей с резолюция 800 x 480 пиксела, mini HDMI интерфейс, през който може да се изведе 1080p и 5МР камера.

Има опция Trinity да бъде конфигуриран с двуядрен процесор ZiiLabs ZMS-05 (ARM926 EJ-S) или с много по-мощния ZMS-08, който е базиран на чип ARM Cortex A8 с тактова честота 1GHz. Бъдещите версии на устройството ще поддържат технологии като WiMAX или LTE.