Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM

Смартфонът в джоба уврежда сперматозоидите

Смартфонът в джоба уврежда сперматозоидите

Проучване на екип от израелския Технологически институт в Хайфа установи, че носенето на смартфон в джоба на панталона само за един час на ден "сварява" сперматозоидите на мъжете, пише в. "Дейли мирър", предаде Бта.


Качеството на спермата значително спада при подобна практика и създава сериозни репродуктивни проблеми. Според проф. Марта Дърфелд електромагнитните вълни се отразяват пагубно на семенната течност. Тя предупреждава мъжете да внимават за своето сексуално здраве и да не бъдат пристрастени към мобилните си устройства.


По време на тестовете били изследвани 106 мъже в продължение на една година. 47 на сто от тях били пристрастени към смартфоните и при всички тях била констатирана намалена жизнеспособност на сперматозоидите. Активната сперма била в много по-малко количество, отколкото при останалите.



Етикети към тази новина:
смартфон сперматозоиди



Източник: lifestyle.bg
Посещения: 1058
Дата: 23.02.2016, 17:35

Коментари от регистрирани и анонимни потребители. Скрий анонимните коментари

Няма публикувани коментари.

Изразете вашето мнение:
Моля, спазвайте добрия тон и не използвайте нецензурни и обидни изрази!
* Съгласно българското законодателство, botevgrad.com е длъжен да съхранява, и да предоставя на компетентните органи, при поискване, данни за публикации и коментари, поместени на страниците на сайта!
Персонализирайте профила си
Много щастлив Усмивка Тъжен Изненадан Шокиран Объркан Кул Смее се Бесен Плези се Отегчен Реве или много тъжен Лош или много луд Палав Чуди се Намига Удивителна Въпрос Идея Стрелка Botevgrad.com videos.botevgrad.com