Тази вечер баскетболистите на Балкан победиха като гости тима на Ямбол със 73-69 във втория им мач от размененото гостуване на НБЛ. Очевидно днес  богинята на лова Диана, чието име носи спортната зала в града край Тунджа, бе свалила покровителството над домакините и застана на страната на отбора, който по-майсторски и уверено преследваше целта - този на Балкан.

25 секунди преди края резултатът бе равен - 69-69, след като Иван Лилов и Джейми Хънт вкараха само по един наказателен удар.Данчо Бозов обаче вкара и двата фаула, след като бе фаулиран, след което Радионов премина цялото игрище, но пропусна да отбележи с поднасяне. Последва нов бърз фаул на домакините, но за тяхно съжаление той отново бе срещу Бозов. И Данчо отново не трепна - топката на два пъти влезе в серкмето за крайното 73-69 за Балкан.

Що се отнася до самия развой на мача до тези последни секунди, зелените тръгнаха много добре, поведоха 8-2 и 10-4, като именно при този резултат можеха да увеличат още повече разликата. Силна първа част направи Иван Лилов, който само в нея отбеляза 10 точки. Все пак нашите спечелиха частта с 18-13. През втората четвъртина мачът вървеше кош за кош и на полувремето Балкан имаше аванс от 4 точки - 35-31.

Още от самото начало на третата обаче жълто-сините натиснаха, главно чрез своя лидер Димитър Ангелов, който в 25-та минута изравни 47-47. В началото на последната част се стигна до ново равенство - 59-59. След което последваха силни две минути за ямболци, които дръпнаха с 5 точки разлика - 64-59 пет минути преди края на мача. Балканци обаче не се стъписаха и две минути по-късно резултатът отново бе равен . 66-66 с кош на Бозов.Домакините отново поведоха 68-66 чрез Радионов, но това бе последното им водачество в мача.

Така Балкан постигна втора победа като гост след тази в Самоков и се утвърди здраво на третото място във временното класиране.

Иван Лилов изигра силен мач и стана топреализатор с 21 точки, като взе и 5 борби. С 13 точки е Йордан Бозов, който спечели цели 9 борби под двата коша, и отново бе стопроцентов - 6-6 от наказателната линия. С 12 точки и 5 борби е Наско Радев. Както и в мача между двата отбора в Ботевград, много добре се включи Мартин Маринов, който отбеляза 7 точки. С 6 е Цветомир Бенчев, с 5 - Ценко Наков, Янюшевич има 4, Бойко Миленков е с 2.

Лидерът на "Ямбол" Димитър Ангелов отбеляза 21 точки, с по 10 са Юлиян Радионов и Майкъл Ърл.