В събота, 17 април баскетболистите на Балкан ще изиграят последния си мач от редовния сезон на НБЛ. Негов съперник от 18.00 ч. в Арена Ботевград ще бъде Ямбол.


Този мач е без значение за класирането и на двата отбора. Балкан е трети, Ямбол - седми.


Все пак в тази среща съществува определена интрига. Бившият играч на Балкан, който сега е в тима на  Ямбол - Иван Лилов, има шанс да стане вторият  баскетболист в последните 17 сезона на НБЛ, който да достигне границата от 4000 точки.  В момента той има вкарани 3975 за изиграните от него 12 сезона. И за да стигне тази кота още в редовния сезон, трябва да отбележи 25 точки.


Интересно е, че лидер в тази класация в последните 17 сезона на НБЛ, направена от сайта yambolbasketball, е Станислав Говедаров с 5228 точки за изиграните от него 15 сезона. На трето място е бившият играч на Балкан, Левски и Спартак Плевен Илия Станков с 3788 точки, той игра 10 сезона в НБЛ. Четвърти в нея е Хрисимир Димитров с 3631 за 9 изиграни сезона, а на пето място е друг бивш играч на Балкан и на още няколко отбора от НБЛ - Йордан Бозов, с 3623 точки за 15 сезона в НБЛ..


Както е известно, Говедаров, Станков, Хрисимир Димитров и Данчо Бозов прекратиха своята състезателна кариера. Любопитното е, че лидерът в тази класация - Станислав Говедаров, от 4 април е депутат в 45-тия парламент. Той бе втори в листата на област Ямбол от ГЕРБ-СДС.