Георги Младенов бе освободен от поста старши треньор на италианския “Баскет Римини”. Договорът на легендарния играч и треньор е бил прекратен още на 3 януари след 10-ата загуба в трета дивизия. Президентът на клуба Лучано Капикьони изрази съжаление, че се е стигнало до тази развръзка.


“Благодаря много на Младенов, който е супер професионалист и страхотен човек. Миналата година той ни помогна в един наистина труден период, но сега трябва да го освободим, за да дадем алиби на играчите”, призна бившият мениджър.


Младенов отиде в Римини преди повече от година със своя син Борислав, който бе поканен да тренира в местната школа, която е на високо ниво. В момента младокът е основен състезател на тима до 16 г. и има страхотни показатели в мачовете. Младенов пък пое мъжкия отбор в средата на сезона и успя да го стабилизира. Докато беше в Италия, ръководството на федерацията ни реши прекрати договора му като национален селекционер. За първи път в историята се стигна до нулева година за представителния тим, който нямаше нито едно участие. На 26 януари трябва да стане ясен новият старши треньор на националния, като изборът е между Шарон Друкер и Любомир Минчев.