Българският баскетболен национал Филип Виденов остана без треньор в сръбския Цървена звезда. Наставникът на тима Ацо Петрович подаде оставка, а съветът на директорите на клуба я прие, обяви „Б 92”.

Под ръководството на дипломирания инженер по геодезия Звезда се представяше отлично в групите на Еврокъп, където е с актив от 3 победи и една загуба. Не такава е ситуацията в Адриатическата лига, където „червено-белите” са с 6 успеха и 8 поражения. След загубата от Будучност във вторник феновете в зала „Пионир” скандираха „Ацо, отивай си”, а той изглежда ги е послушал.

В момента ръководството на клуба търси наследник на Петрович. Името на треньора на Цървена звезда трябва да стане ясно до края на седмицата. Счита се, че основен претендент за поста е Игор Кокошков. 38-годишният специалист е национален селекционер на Грузия и асистент треньор във Финикс Сънс от НБА.

Според „Б 92” обаче най-реален кандидат е Алексдандър Трифунович. Той започна началото на сезона начело на руския Спартак (Санкт Петербург), но през ноември подаде оставка. Друг вариант е бившият национал Саша Обрадович, който в момента е начело на полския Туров