Миодраг Йешич пак направи ЦСКА за резил. Този път дори без да идва на Армията. Късно онази вечер сърбинът отказа да води ЦСКА, въпреки че се беше разбрал с шефовете да поеме отбора в края на седмицата. Така
отборът увисна без старши треньор
точно преди първия лагер в Албена. Така Йешич, който обещал на шефовете титлата и купата, прати ЦСКА да духа супата.
Хитрият сърбин май е преметнал "Титан" за пари, говореха вчера на Армията. Той се обадил късно вечерта в четвъртък, за да каже, че либийският Ал Итихад не го пуска да дойде в ЦСКА. Имало точка в договора му, която го задържала в Триполи. Всъщност покрай преговорите с ЦСКА най-вероятно да се е разбрал с либийците за повече пари, гадаеха в червения лагер. Сигурно по тази причина сърбинът не се е пазарил въобще, когато трябвало да договори заплатата си с ЦСКА.
Други пък предполагаха, че това е опит да се изцица някаква неустойка, но от "Титан" се усетили и не клъвнали на въдицата. "След като казал за проблема, Йешич е натъртил няколко пъти пред шефовете от Армията, че ЦСКА е отборът на сърцето му и ако трябва, ще пробва да се откупи от либийците. Това за откупуването звучи като намек към "Титан" да платят неустойка", съобщи източник от ЦСКА.
Отказът на Йешич свари
всички в ЦСКА по бели гащи
За да тушират излагацията, шефовете почнаха вчера да търсят нов треньор. Куцо и сакато се изреди да предлага треньори от Лотар Матеус нагоре. В това време се оказа, че Йешич вкарал в заблуда и помощниците си. Адалберт Зафиров кършеше ръце пред стадиона, че трябва да работи по програмата, изготвена преди това от Йешич. Играчите не знаеха нищо.
Най-ядосани от цялата история бяха феновете. Докато отборът тренираше, Дучето се разхождаше със сурово изражение на Армията и проклинаше големия карък, който се сгромолясва върху ЦСКА през последните години. Феновете псуваха гръмко, всеки даваше акъл кой да стане треньор.
Един рече - връщайте Пенев!
Друг отвърна - да, ама стария Пена. Трети каза - Паро да идва веднага. Ради да остане, отсече четвърти. След това изредиха имената на Стойчо, Джеки, Пламен Марков, Георги Василев, всеки с предимствата и кусурите си. Кулминацията настъпи, когато известният запалянко по прякор
Цар Борис взе да звъни на Ангел Червенков
Царя си извади телефона и набра номера на треньора на Литекс. "Геле, идвай в ЦСКА, че няма треньор", нареждаше Цар Борис, абсолютен двойник на бившия владетел на България. Отсреща втрещеният Червенков дипломатично отвърна, че в момента има договор с Литекс и няма как да стане. Встрани на масата седеше легендарният Крум Янев, който се опита да успокои феновете: "Събрахме добри футболисти, остава да търсим треньор".