Председателят на Общинския съвет д-р Цено Глогов внесе на първото за тази година заседание Отчета за работата през миналата година.
Поради избирането на Емил Делчев Димитров за народен представител неговите пълномощия бяха прекратени и на негово място Общинската избирателна комисия обяви Николай Христов Николов за следващия общински съветник. От тук беше направена промяна и в постоянната комисия по бюджет и финанси. За неин председател беше избран Линко Лилов, а новият общински съветник Николай Николов – за член.
С тези промени започна отчета на председателя на Общинския съвет.
През миналата година са проведени 16 заседания, 10 редовни и 6 извънредни, от които едно е тържествено.
Без нито едно отсъствие от сесиите са четирима общински съветници, а останалите са с различен брой присъствия.
По четирима от общинските съветници са включени в съставите на постоянните комисии. И там присъствието им е различно.
Общо 315 са постъпилите за разглеждане материали на сесиите. От тях 156 са внесени от кмета на общината, 96 от различни ведомства, организации, общински фирми и учреждения. Общинските съветници са предложили общо 24 материала, а председателят на Общинския съвет-13. От кметовете има едно предложение, а от граждани – 18 материала.
В дневния ред на 16-те заседания са разглеждани 173 точки. По 134 от тях е докладвал кметът на Общината, по 20 – председателят та Общинския съвет и по 19 от общински съветници. 
Когато им е давана думата, общинските съветници са се изказали 159 пъти, което прави средно по 10 изказвания на заседание. Най-често са взимали думата Боряна Керемидска, инж.Милчо Цацов, Станка Димитрова, Радослав Стоянов и д-р Иван Герчев.
По предложените материали са взети 170 решения, като 119 решения са приети, без да има изказвания. На 12-то заседание от 26 октомври м.г. са приети 12 решения, без да има нито едно изказване.
В отчета се съдържат заглавията на разгледаните и приети с решения материали-наредби, програми, стратегии, правилници и др. На отчет са преминали всички общински дружества и сдружения с нестопанска цел. На практика няма област, отрасъл или дейност от живота на общината, който да не е бил обект на някое от заседанията на Общинския съвет.
Единствената критика, която беше отправена по предложения отчет беше от страна на общинската съветничка Станка Димитрова заради ниската активност на общинските съветници при разискване на предлаганите материали.
Отчетът на Общинския съвет и материалите към него са на разположение на всеки, който би искал да се запознае по-подробно с миналогодишната му работа.