Кметът Георги Георгиев се отчете пред ботевградчани вчера. Срещатата-отчет се проведе в големия салон на читалище „Христо Ботев” под мотото „6 години отговорност, работа, успехи”. Тя започна с филм, който разказва за големите проекти, реализирани през миналата година в община Ботевград: изграждане на премоставащи съоръжения във Врачеш и Скравена, изграждане на пенсионерски клубове в Трудовец, Литаково и Скравена, създаване на спортно-тренировъчен център „Васил Левски”, изграждане на пречиствателна станция за питейни води в местността „Власов рът”, газифициране на сградата на полицейското управление, построяване на паметника на Свободата, изграждане на детски площадки.

„2009-та година беше година на отговорно управление в интерес на всички жители на общината. Ние не допуснахме финансовата и икономическата криза да се отрази на развитието на Ботевград и селата. През миналата година реализирахме сериозен бюджет от 20 000 000 лева. На първо място осигурихме нормални условия за отглеждане и обучение на нашите деца в детските заведения и училищата. Близо 900 000 лева похарчихме за издръжка на общинската администрация, където работят 102-ма човека, в това число административния персонал и кметовете на селата. 280 000 лева осигурихме за парна инсталация в болницата и ремонт на родилно отделение. Погасихме банков кредит от 1000 000 лв., с който покрихме натрупаните дългове на нашата болница. В момента тя няма нито лев задължения и ще продължи да се грижи за здравето на хората от общината. През миналата година реализирахме сериозна инвестиционна програма, която включваше повече от 48 обекта на стойност 6 480 000 лева. 4000 000 лв. от тях бяха инвестирани в Ботевград, а останалите в селата”, с тези думи кметът на Ботевград откри традиционната среща-отчет. След това той подробно сподели постигнатото през 2009 год. и постави акцените в работата си през настоящата година.

„Ще продължим с ремонтите на улиците в общината, предстои да асфалтираме около 20 улици, ще продължим с ремонитет в детските градини и училищата. По 1000 000 лева ще инвестираме  в по-големите села. Държавната субсидия за община Ботевград за 2010 година е 9 500 000 лв., но ние сме си поставили амбициозна задача – да реализираме бюджет от 30-40 000 000 лв. Общината работи по различни проекти са осигуряване на средствата. Вече получихме покани да подпишем договори по три спечелени разработки: за регионално депо на стойност около 14 000 000 лева; за ремонта на детски градини и училища – над 4 000 000 лева и за развитие на туризма в общината – над 4000 000 лева. В третия проект сме заложили изграждане на нов музей в Ботевград.
И през тази година ще продължим да изпращаме деца на безплатни лагери, ще подпомагаме семействата, като изплащаме половината такса за детска ясла и градина на децата им, ще продължим да раздаваме финансови помощи на младите майки, ще осигурим средства за безплатно пътуване на пенсионерите, ще спонсорираме спротните клубове и професионалния баскетболен отбор „Балкан”, каза в заключение кметът Георгиев.

В знак на благодарност градоначалникът получи цветя от името на пенсионерите, детските заведения, читалище „Христо Ботев” - Ботевград, ОУ „Васил Левски” – Ботевград и от кмета на Рашково.
След деловата част на срещата-отчет започна концерт на местни таланти. Песните на гласовитата Янка Рупкина прозвучаха специално за кмета Георги Георгиев.

На срещата-отчет присъстваха депутатът от ГЕРБ Даниел Георгиев, председателят на общинския съвет Маргарита Кирова, общински съветници, управители на общински фирми, управителят на болницата, граждани.