Шампионът на България при мъжете ЛукОйл-Академик може да бъде готов да заиграе в най-силния клубен турнир на Стария континент - Евролигата до 2 години.

Това стана ясно на днешната пресконференция, на която бе обявено сключването на двегодишен договор между ЛукОйл-Академик и мобилният оператор „М-тел”. Документът за партньорството между двете страни бе подписан от главния изпълнителен директор на М-Тел Андреас Майерхофер и изпълнителния директор на ПБК "ЛУКОЙЛ Академик" Сашо Везенков.

Спортния директор на ОСК „ЛукОйл” Сашо Везенков заяви че сключването на подобен род споразумение с една от най-големите и влиятелни български компании е предпоставка за скорошно влизане на тима в най-силния клубен турнир по баскетбол - Евролигтата.
Шефът на „студентите” уточни, че това трудно може да случи на този етап, тъй като в България липсва модерна зала, в която да се играят мачове на такова равнище.

„Много съм развълнуван и доволен, че подписахме с „М-тел”. Целта от тук нататък е изграждането на конкурентноспособен и силен отбор, който до две години да може да заиграе в Евролигата. Това обаче не може да стане преди 2 години. Причините ги знаете, като основната е, че в България няма подходяща зала, която да отговаря на изискванията на Еворолигата” ,каза Везенков.

Договорът между „М-тел” и ЛукОйл-Академик е за 2 години, като финансовите му параметри в останаха в конфиденциалност. Обичайна практика при подписването на такива контракти отстрана на „М-тел”.
„За да може да стане това до 2 години, тъй като нямаме зала, но в обозрима бъдеще стига да имаме подобно съоръжение, съм сигурен че ще ни поканят за участие в Евролигата, като евентуално получаване на „Уайлд карт” ще започнем от квалификационния кръг”, добави Везенков.

Снимка Марин Маринов