Сашо Везенков няма да отговаря повече за Лукойл Академик. 51-годишният бивш национал е съобщил новината на играчите на първата тренировка в Правец след финала за Купата на България. Той е бил освободен от ангажиментите си вследствие на слабата игра и липсата на резултати от началото на сезона.


Първото, което е накарало Валентин Златев да вземе това решение, е провалът в ЕвроЧалъндж, където клубът отпадна още в първата групова фаза, печелейки само два пъти срещу скромни тимове. Чашата на търпението на президента на Лукойл преля, когато вицешампионите загубиха от децата на Левски преди месец, а черешката на тортата бе именно Купата на България и поражението във финала от Черно море. Всичко това доведе до уволнението на треньора Йовица Арсич.


Вторият период на сърбина в клуба се оказа изключително кратък и няма да се запомни с нищо добро. Неговото място все още е вакантно. Ако до петък не бъде назначен треньор, “студентите” ще бъдат водени от Мирослав Ралчев срещу Ямбол. Именно това се очаква и да се случи, след което в началото на следващата седмица той да влезе в ролята на помощник на бъдещия специалист.


За основен фаворит за мястото на Везенков се спряга най-големият баскетболист, играл в съвременната история на Лукойл Академик - Тодор Стойков. 37-годишният варненец, който има зад гърба си 11 титли и 8 купи на България с екипа на тима се очакваше да оглави клуба още през лятото. Тогава обаче по една или друга причина това не се случи и бившият национал отклони офертата. Към момента няма нищо официално, но е много вероятно Стойков отново да не приеме. Ако това се повтори, то неяснотите около “студентите” нарастват значително.


"Тема спорт"