Президентът на БФС Борислав Михайлов не се подвоуми и постави една-единствена цел пред националния отбор в квалификациите за европейското първенство в Полша и Украйна - класиране на финалите. Шефът на футболната ни централа призна, че жребият, който беше теглен днес във Варшава, прати представителния ни тим в много тежка група. Това обаче изобщо не означавало, че България ще се предаде и няма да се бори за място на Евро 2012. Националите нямаха късмет днес и се паднаха в група с Англия, Швейцария, Уелс и Черна гора.

"Тежка група, всеки може да вземе нещо от който и да е съперник, коментира Борислав Михайлов. - Ако се беше паднал отборът на Хърватия за водач на нашата група, сигурно щяхме да сме по-големи оптимисти, но и Англия е добре. Ще се срещнем с добри отбори, а най-хубавото е, че срещу всеки от тях можем да играем. Но наистина групата ни е много сериозна и здрава. В тази равностойна група ще играем мач за мач и ще търсим класиране".

Президентът на БФС добави, че този път българската делегация няма да кани представителите на съперниците от група G в София, за да бъде направена програмата за мачовете в предстоящия цикъл. "За световното в ЮАР у нас редихме мачовете, но нещо не сполучихме, каза суеверният Михайлов. - Затова сега няма да се натискаме - където ни поканят, там ще отидем да правим програмата".

Шефът на футбола ни посочи Англия за суперфаворит в групата. "Много тежък съперник, но го предпочитах пред Испания и Италия, добави той. - Това е много голям отбор, с много голям треньор от много добро първенство. Но нека не забравяме, че в тази финансова криза не е без значение с кой отбор ще играем. Ако се бяхме паднали с Хърватия или Португалия нямаше да имаме и приходи от телевизионни права. А за нас по тази логика най-добрите варианти бяха Англия и Германия. В това поне имахме късмет. Ако не друго, отборът от Острова ще ни донесе добри финансови приходи".

Борислав Михайлов добави, че за нас ще бъде предимство фактът, че тримата най-добри футболисти в националния отбор - Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров, играят във Висшата лига. "Дано скоро да станат 6-7 българските играчи, които са част от английското първенство, пожела си шефът на БФС. - Нека не забравяме и Уелс - също силен отбор. Очевидно ще трябва в предстоящите месеци да се нагаждаме към английския стил на игра. Пак казвам, тежка група, ще играем мач за мач и ще търсим класиране. С Швейцария скоро играхме контрола и се видя, че е сериозен отбор. Със сигурност на всичките ни съперници в момента им е приятно, че са се паднали с нас, но нищо не се знае, може да съжаляват по-късно. Едно обаче е сигурно - за феновете ще е много интересно".

Михайлов е поръчал на българските представители на жребия да се ослушат за съперници за контроли тази година. За 24 май и за 11 август все още нямаме уговорени приятелски мачове. "Този път ще подходим много професионално и веднага започваме с разузнаването на съперниците, заяви Боби. - Целта вече е ясна: директно класиране или 2-о място с шанс за бараж".