Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов бе избран за член на Изпълнителния комитет на УЕФА. Българинът събра 28 гласа при гласуването на делегатите по време на XXXV конгрес на европейската футболна централа в Париж и влиза сред първите пет избрани членове на комисията при първото гласуване. Така Михайлов ще е в ръководството на европейския футбол поне за следващите четири години, колкото е мандатът на новите членове на Изпълкома.

Комитетът се състои от 15 членове плюс президента на УЕФА и се събира на всеки два месеца. Изпълкомът е върховният ръководен орган на европейския футбол и има определяща роля при взимането на решения, отнасящи се за делата под егидата на УЕФА. Това включва и определянето на домакин на Европейско първенство по футбол. Както е известно, България възнамерява да се кандидатира за Евро 2020, заедно с Румъния. Изборът на домакина ще бъде направен през 2014 година, когато Михайлов ще бъде все още в комитета.

Освен Михайлов, днес бяха определени още шестима членове на Изпълкома. Четирима бяха преизбрани, а освен Боби, още двама са нови представители в ръководния орган.

Другите избрани членове днес:
Сергей Фурсенко (Русия)
Петер Жилерон (Швейцария)
Григорий Суркис (Украйна) - преизбран
Анхел Мария Вийяр (Испания) - преизбран
Сенеш Ерзик (Турция) - преизбран
Мирча Санду (Румъния)