Контузията, която Данчо Бозов получи по време на вчерашната среща със Спартак, може да се окаже доста сериозна. Направените  днес в "Пирогов" ехографски изследвания показаха, че има разкъсване на мускул на десния крак.

"В самото начало на мача при един пробив усетих остра болка високо горе в задната част на десния крак - каза днес един от стълбовете в Балкан. -  Опитах се да продължа, но болката се усилваше и поисках смяна. Изследванията, които извършиха в "Пирогов" ясно показаха, че има разкъсване на мускул. От една страна е добре, че това разкъсване е по-малко от една пета от дължината на мускула и е само 18 мм , лошото обаче е, че е доста дълбоко, на цели 4 сантиметра.

Ще се наложи провеждане на сериозно лечение на травмата, ми казаха специалистите. Заради дълбочината задължително трябва да бъде използван лазер, както и ултразвук. По мнението на д-р Юли Белев, който ме консултира, трябва да бъдат направени минимум десет процедури. Те ще бъдат извършени в ботевградската болница. Ако терапията е правилна, възстановяването може да стане за двде седмици", каза Данчо Бозов.

Бозов бе сред повиканите в националния отбор на България за първия кратък лагер, който започна днес. Заради травмата обаче той няма да да може да вземе участие в него. Днес представи медицинското заключение на лекаря на националния тим и се завърна в Ботевград заедно със семейството си.