Димитър Бербатов спечели битката със Стилиян Петров и прибави трета купа на Лигата в Англия, след като неговият Манчестър Юнайтед надви Астън Вила с 2:1 във финала на третия по значимост турнир на Острова. По този начин „червените дяволи” защитиха трофея си от миналия сезон. Освен това Бербатов е печелил тази надпревара и с екипа на Тотнъм през 2008 година, което го прави носител на трофея за трети пореден сезон.

Двамата българи бяха титуляри за своите отбори и изкара пълни 90 минути пред близо 90 000 зрители на стадион „Уембли”. Астън Вила започна силно и още в 5-ата минута поведе с гол на Джеймс Милнър от дузпа, отсъдена за нарушение на Видич срещу Агбонлахор.  

Тимът на Алекс Фъргюсън отговори подобаващо и в 13-ата минута Майкъл Оуен успя да изравни за 1:1. Черната работа свърши Бербатов, който открадна топката от Ричард Дън и стигна с нея до наказателното поле, където ирландецът я изби, за да попадне тя у Оуен, който с прецизен удар в долния десен ъгъл върна „червените дяволи” в мача.

В 42-ата минута Оуен напусна контузен и на сцената се появи Уейн Рууни, който в последно време е истински хищник. Точно той вкара победния втори гол в 74-ата минута. И при тази ситуация Бербатов беше с голям принос, след като много добре изведе Валенсия вдясно, за да последва центриране, което беше засечено в мрежата от английския национал.

Натискът на Вила доведе само до една греда. В крайна сметка Юнайтед триумфира и остава в борбата за спечелването на три купи този сезон. Отборът на сър Алекс е само на точка от първото място в Премиършип, а и е близо до класирането си на четвъртфиналите в Шампионската лига. Астън Вила също може да запише нещо сериозно, защото има шанс за четвъртото място в шампионата и е на четвъртфинал в турнира за Купата на Англия.

АСТЪН ВИЛА – МАНЧЕСТЪР ЮН 1:2
1:0 Милнър (5-дузпа)
1:1 Оуен (13)
1:2 Рууни (74)

Астън Вила: Фридел, Куеяр (80-Карю), Колинс, Дън, Уорнък, А. Йънг, Милнър, Петров, Даунинг, Хески, Агбонлахор

Манчестър Юн: Кушчак, Рафаел (66-Г. Невил), Видич, Евънс, Евра, Валенсия, Флетчър, Карик, Парк (85-Гибсън), Оуен (42-Рууни), Бербатов