В 11:00 часа днес беше осветена новата детска площадка в двора на храм „Архангел Михаил” в Етрополе.
Площадката е по идея на отец Огнян, средствата са осигурени от община Етрополе, а изпълнението е на „Прогрес” АД.
На освещаването, освен миряни, присъстваха председателят на църковното настоятелство Детелин Петров, Десислава Найденова-главен инспектор „Просвета, култура и вероизповедание” в Общинска администрация, изпълнителният директор на „Прогрес” АД и представителна група от ЦДГ № 1 „Марийка Гаврилова” в Етрополе.
След освещаването децата изнесоха малка празнична програма в докса /предверието/ на храма. Десислава Найденова лисна менчето с вода за здраве на тези, които ще ползват площадката.
Ето какво сподели отец Огнян след тържеството:
„Идеята за построяването на детската площадка съм я заимствал от тази в двора на манастира „Варовитец”. Цялата сума, която общината е платила за нея е 900 лева.
Направихме я за радост на децата, които ще имат достъп до нея през целия ден."
Това не е единственото му начинание през 12-те години като служител в църквата. Направен е ремонт на покрива и на купола, които са обшити с медна ламарина, църквата е измазана отвън, направени са ремонтни работи и в самата сграда. Направен е и околовръстен дренаж на сградата. Извършено е и цялостно изографисване на църквата.
Паметливи си спомнят, че преди няколко години той се опита да издава и църковен вестник, който обаче не просъществува дълго.