За седма поредна година Професионална гимназия по техника и мениджмънт “Христо Ботев” участва в инициативата “Мениджър за един ден”. 29 ученици са разпределени в различни фирми на територията на общината: ЕПИК, “Балкангаз 2000” АД, “АТА компютърс" и други. Трима от тях ще се представят на национално ниво. Стоимен Христов ще се запознае с работата на Народното събрание. Елизабета Дочева ще е мениджър в Интерснак Бъгария, а Десита Цанова - в “Телелинк” АД”. Възпитаници на Техникума избраха да работят и като журналисти в местните медии: boevgrad.com, “Ботевградски вести плюс”, КТ “Ботевград”. Мястото на директора на ПГТМ “Христо Ботев” ще заеме Мария Тонева. За неин помощник в рамките на днешната инициатива е “назначена” Десислава Баранова.

Тази сутрин младите мениджъри поеха към работните места. Преди това директорът на училището инж. Добрин Христов и учителите отправиха към тях пожелания за ползотворен работен ден и отлично представяне по време на инициативата.

Организатор на инициативата “Мениджър за един ден”, която се провежда за девети път в България, е Джуниър Ачийвмънт – България. Тя е водеща организация с най-дълга традиция в предлагането на съвременни програми и курсове по бизнес, икономика и развитие на предприемаческия дух чрез образователни и практически дейности по икономическа и финансова грамотност, бизнес умения, лидерство и стратегии за успех.


Автори: Габриела Карчева и Николай Миков – журналисти за един ден в botevgrad.com