Отборът на Бордо победи с 1:0 Лион в мача реванш от четвъртфиналите в Шампионската лига. Първият двубой приключи при резултат 3:1 за Лион.

Лион започнаха малко по-добре мача, с две възможности за гол в деветата и 11-ата минута, дошли след удари на бразилското им крило Бащощ. В първия случай той стреля от свободен удар, а след това опита шут от малък ъгъл отляво. Малко след това, в 13-ата минута, късмет нямаше и Гоми.

Домакините, които имаха нужда от поне два чисти гола, отговориха с удар на Йохан Гюркюф в 18-ата минута.

Осем по-късно неуспешен опит за шут към вратата на Лорис имаше и Вендел. Същото се случи и в 31-ата минута с Маруан Чамак. Малко след това дефанзивният халф на Бордо Ярослав Плашил стреля опасно, но топката излезе на сантиметри в аут.

Последваха нови силни минути за Лион, но Гоми и Бащощ на два пъти изпуснаха.

В последната минута на полувремето Маруан Чамак отбеляза важен гол отблизо за 1:0, който даде сериозни надежди на Бордо за краен успех в сблъсъка.

Несигурността за Лион при този резултат накара гостите да погледнат доста по-сериозно към вратата на Карасо, но Бащощ продължи да няма късмет и пропусна на няколко пъти. В това упражнение "дейно" му помогнаха и съотборниците му Гоналон и Гоми, които също имаха своите добри шансове.

До края на мача предимството в играта беше за домакините, които опитаха всичко, за да отбележат още един гол, но не успяха. Пропуски направиха Вендел и Сане.

Така на полуфинал в Шампионската лига с общ резултат 3:2 се класира Лион, който ще срещне там Байерн Мюнхен, елиминирал състава на Манчестър Юнайтед.