Байерн Мюнхен разби с 3:0 Олимпик Лион като гост и за първи път от 2001 година насам се класира на финала в Шампионската лига. „Баварците” вкараха общо четири гола на французите в двата полуфинални мача, и не допуснаха нито един, за да продължат напълно заслужено да мечтаят за най-ценния клубен трофей в Европа.

Три гола на Ивица Олич позволиха на Байерн да накаже Лион за апатията и безидейната игра. Олич реализира хеттрик за победата във Франция и със седемте си гола в Шампионската лига дотук е водещ голмайстор на тима.

Байерн ще играе за осми път на финал в Шампионската лига, докато Лион не успя да надскочи себе си, и след като за първи път стигна полуфиналите, се прости с Европа в тази фаза. Вместо да излезе по-мотивиран от всякога на реванша, Лион изигра един от най-слабите си мачове в евротурнирите този сезон, и с нищо не застраши своя съперник. През цялото време момчетата на Клод Пюел сякаш се страхуваха да играят с топката, почти нямаха смислени атаки, и тотално изолираха от играта централния си нападател Лисандро Лопес. Мишел Бастос и Бафетимби Гомис в началото на второто полувреме опитаха удари към баварската врата, но и двата не намериха целта. Извън тях, на терена имаше един отбор, и това бе Байерн Мюнхен.

Футболистите на Луис Ван Гаал, без наказаната си суперзвезда Франк Рибери, подхванаха домакините от първата минута. Преди да изминат две, те вече имаха чисто голово положение, след като Томас Мюлер от точката на дузпата, оставен непокрит, шутира в аут. Байерн продължи да доминира и в 26-та минута логично откри резултата. След двойно подаване между Робен и Мюлер, топката бе пратена към Ивица Олич в центъра на наказателното поле. Оттам ветеранът се обърна технично и стреля от 10-тина метра право във вратата.

В началото на второто полувреме резервата Гомис опита изстрели към вратата на Бут, но без какъвто и да било успех. Вместо това, Швайнщайгер и Робен можеха бързичко да приключат нещата, но удар на първият мина в аут, а вратарят Лорис спаси положението на холандеца. В 60-та минута обаче капитанът на Лион Крис направи невероятна глупост, като аплодира иронично решение на рефера Масимо Бусака, и бе изгонен. Само седем минути по-късно Байерн материализира численото си предимство, като Олич бе изведен хитро от Алтинтоп, и отбеляза втори гол, на своята сметка, и на тази на баварците. Отново нисичкият нападател бе точен и в 78-та минута, когато след центриране отдясно, с глава засече топката в мрежата на Лорис за 3:0.

В заключителните десетина минути двубоят само се доиграваше и двата отбора нямаха търпение да чуят последния съдийски сигнал – домакините, за да свърши мъката им, а Байерн – да започне да мисли за 22 май.

Немският гранд вече чака своя съперник – Барселона или Интер, срещу когото ще се изправи след по-малко от месец в Мадрид.