Един от най-добрите български баскетболисти в историята на този спорт у нас Георги Младенов ще получи специална награда по време на Финалната четворка на Балканската лига в зала „Универсиада”. Младенов ще бъде отличен за приноса си към развитието и популяризирането на баскетбола в България.

Роденият през 1962 година Георги Младенов е играл за Левски София, Плама Плевен, Славия и Спартак Евроинс МВР. Ставал е шампион 11 пъти – 8 пъти с Левски, 2 с Плама и веднъж със Славия. Младенов има на сметката си и 7 Купи на България, а с националния ни тим е участвал 4 пъти на Европейско първенство. Като треньор Георги Младенов е водил Спартак МВР, Балкан и ЛукОйл Академик.

Друг голям баскетболист, но от Македония също ще бъде отличен с награда следващата седмица в София. Става дума за Върбица Стефанов, който на 36 години игра с националния си състав на Европейското първенство в Полша миналото лято.

Стефанов е признат за един от най-добрите македонски баскетболисти. Роден е в Кавадарци на 19.12.1973 година. Носил е екипа на местния Кавадарци, МЗТ Скопие и Работнички в родината си, като е играл още за Пинар Кършияка, АЕК Атина, Монтепаски, Юлкер Истанбул, Цървена Звезда, Олимпиакос, Мерсин и Виве Менорка.

Печелил е македонското, италианското и турското първенство, като има и Купа на Гърция и Купа Сапорта със Сиена.