Редица екологични прояви се проведоха в ТПГ “Стамен Панчев” от началото на тази седмица. Учениците, които тази година завършват 12-ти клас, засадиха цветна леха и дръвчета в двора на училището. Те заръчаха на другите ученици да полагат грижи за растенията и да продължат хубавата инициатива. Възпитаници на учебното заведение се срещнаха с ръководителя на скаутите в Ботевград Момчил Пенев. Той ги запозна с някои от най-важните правила, които трябва да спазват, когато са сред природата. Кулминацията в екологичната програма на ТПГ “Стамен Панчев” бе днес. Учениците отбелязаха тържествено Световния ден на Земята. Те приложиха на практика правилата на скаутите, откриха изложба на екологични чисти продукти и фотоизложба под надслов “Природота в моя роден край”. После пуснаха във въздуха балони, към които бяха завързани послания за чиста земна природа. Честването на Деня на Земята в ТПГ “Стамен Панчев” завърши с почистване на училищния двор, в което се включиха момичетата. 
За всички участници в програмата имаше награди, а Момчил Пенев получи благодарствена грамота от името на училищното ръководство.  
“ТПГ “Стамен Панчев” организира екологични прояви през цялата година. Те са част от кампанията “Училището – моята екологична територия”, която стартира преди две години в учебното заведение”, каза пред наш репортер фелдшер Ели Табакова.