Баскетболистите на Левски се отдадоха на благотворителност след края на редовния сезон в НБЛ, съобщи пресслужбата на клуба. Сините дариха част от премиите, които получиха за спечелената Балканска лига, на фондацията "Грижа за утре".

Любопитното е, че председател на УС на същата фондация е треньорът на Левски Константин Папазов, а зам.-председател - президентът на синия клуб Иван Джиджев. Сред учредителите са още спортният журналист Томислав Русев, водещата на предаването "Челюсти" Дияна Найденова, дългогодишната директорка на Националната гимназия за древни езици и култура Гергина Тончева и др. Тази малка подробност обаче бе пропусната в прессъобщението.

"За мен това е логичното развитие на клуба. Баскетболистите ни да участват в различни социални дейности.", коментира президентът на клуба и шеф на "Велдер Груп" Иван Джиджев.
В 1/4-финалните плейофи Левски стартира с домакинство срещу Черно море в понеделник.

На такава почивка не можаха да се порадват играчите на Лукойл Академик и Черноморец. Първият мач между двата тима бе изтеглен за днес от 17,30 часа. И двата отбора нямат проблеми с контузени състезатели. Треньорът на гостите Дечо Коешинов умува как да спре тежкото крило на домакините Перо Антич, който мушна 40 точки при победата 106:88 срещу Черно море в четвъртък.