На 19.05.2010 г., в сряда, от 10:00 часа на Градския стадион "Чавдар" в Етрополе ще се проведе областното състезание на Младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец" от Софийска област.
В това състезание ще участва за поредна година и отборът на СОУ "Христо Ясенов" с ръководители главен инспектор инж. Светослав Стефанов и главен пожарникар Милан Миланов от РУ"ПБС" - Етрополе.
Припомняме, че нашият отбор стана две поредни години областен първенец - през 2008 г. в гр. Правец и 2009 г. в гр. Самоков. И двата пъти след това взе участие и в републиканските състезания в гр. Кранево, обл. Варна и веднъж за купата на "Юлиан Манзаров" в гр. Ловеч през 2009 г.
На предстоящото състезание са поканени ръководствата на областа и общината, областното ръководство на МВР и други гости. Целта на тези състезания е да се повишава противопожарната култура сред подрастващите за изграждане на навици и умения и за създаване на отговорност пред обществеността.
Молбата, която отправя РУ "ПБС" е, състезанието да бъде посетено от повече хора и нашите момчета да бъдат подкрепени в нелеката борба за призовите места.