Носителят на купата на България и вицешампион на елитния женски баскетбол у нас - русенският Дунав Еконт Еконт, вероятно ще прекрати съществуването си поради липсата на пари, съобщи президентът на клуба Николай Падалски.

Около 150 000 - 200 000 лева трябва да бъдат намерени до 15 юли, за да не изчезнат състезателките. Ако се намери спонсор на тези пари, основният спонсор "Еконт Експрес" ще продължи да издържа отбора, обещал президентът на известната русенска фирма Николай Събев.

"Истината е, че съм песимист и по-вероятно през следващия сезон ще запазим в клуба само школата и няма да имаме представителен женски тим. Не искам отбор, който да мъждука на 5-6 място в елита", заяви Падалски. Треньорът Георги Божков и баскетболистките все още чакат разрешението на проблема.

"Ще бъде жалко, след като направихме най-силния си сезон досега, имаме най-добрия треньор, а и титлата бе подарена на Лукойл Нефтохимик, сега отборът ни да се разтури", подчерта Падалски. По думите му всичко вече е трагично, след като няколко от основните спонсори се отдръпнали от клуба, а още 50 дребнифирми, също даващи своя дял, са престанали да плащат заради кризата. В същото време клубът има десетки хиляди левове задължения.

"Изморен и демотивиран съм да работя, а основният ни спонсор Николай Събев се чувства сам, изоставен и обиден от останалите фирми,", разказа Николай Падалски. Сега той смята да пусне обяви във вестниците, за да се опита да набере нови акционери за клуба. Ако и това не проработи, ще бъде запазена единствено запазвам само школата.