Отборите на Словакия и Нова Зеландия завършиха наравно 1:1 в първия си мач от Група "F" на Мондиал 2010. Европейците могат силно да съжаляват за изпуснатата победа, тъй като до 93-ата минута резултатът бе в тяхна полза, но късен гол на Уинстън Рийд попари радостта им. Преди това Роберт Витек бе открил резултата за словаците, но при паса за попадението му той се намираше в положение на засада. Като цяло, Словакия бе по-добрият тим в дебюта си на подобен футболен форум, докато новозеландците се активизираха едва в полседните минути на срещата и в крайна сметка успяха да се поздравят с първа точка от световни първенства в историята си.

През първата част двата тима се оттеглиха на почивка без гол. Европейците бяха по-активният отбор, но се задоволиха да застрашават вратата на съперника предимно с шутове от дистанция, дело предимно на Станислав Шестак и Марек Шамшик. Най-чистото положение дойде в 33-ата минута, когато вратарят на Нова Зеландия - Марк Пастън не успя да уцели топката добре и  подаде на Роберт Витек, който обаче се засуети и не успя да се възползва от ситуацията.

Второто полувреме започна по отличен начин за словаците и в 50-ата минута нападателят на Анкарагюджю - Роберт Витек порази с глава вратата на съперника след пас на Станислав Шестак. При центрирането за попадението голмайсторът бе в положение на засада, но страничният съдия остана безмълвен и голът бе зачетен. Попадението даде самочувствие на Словакия и те заиграха по-комбинативно и можеха да вкарат и втори гол до края на мача. Шестак и Витек обаче пропуснаха от удобна позиция. Едва в последните пет минути на мача Нова Зеландия погледна по-смело към вратата на Муха и в 93-ата минута Смелтц центрира към Рийд и той с глава съумя да изравни.

По този начин двата отбора поделиха точките и заедно с другите два отбора от Група "F" - Италия и Парагвай, които снощи също завършиха 1:1 разделят местата в подреждането. Във вторите мачове от групата играят Словакия - Парагвай и Италия - Нова Зеландия.