В поредния скучен мач от световното първенство Кот д`Ивоар и Португалия не се победиха, завършвайки 0:0. Двубоят бе от Група "G" и се игра на стадион "Нелсън Мандела Бей" в Порт Елизабет. Втората среща от групата Бразилия - КНДР е от 21:30 часа тази вечер.

Големият отсъстващ в началото на мача бе звездата на "слоновете" Дидие Дрогба, който остана сред резервите. Нападателят на Челси влезе на смяна в 66-ата минута, когато замени Саломон Калу, но до края не направи нищо запомнящо се.

Едва три бяха точните удари (2 за Португалия и 1 за Кот д`Ивоар) в очертанията на двете врати за целия мач, което говори достатъчно за скуката, на която стана свидетел публиката в Порт Елизабет и зрителите пред телевизионните екрани.

Най-интересното положение през първото полувреме бе в 11-ата минута, когато силен удар на Кристиано Роналдо от 30-ина метра се отбива в дясната греда на вратата, пазена от Бубакар Бари.

След това, въпреки че бе най-дейният в състава на Португалия, звездата на Реал (Мадрид) така и не успя да стигне до по-сериозно положение пред противниковата врата.

Избраниците на Свен-Йоран Ериксон правеха отчаяни опити да стигнат до гол, като дори веднъж не успяха да затруднят сериозно Едуардо. Така двата тима си поделиха по точка, завършвайки 0:0.

За Португалия това е едва второто равенство на световни първенства от 20 изиграни мача до момента.