Англия се изложи и направи второ равенство в група “С” на Световното в ЮАР. След 1:1 със САЩ момчетата на Фабио Капело, който днес стана на 64 години, направиха 0:0 с Алжир. Титуляр на вратата на африканския тим бе стражът на Славия Райс Мболи, които имаше добри изяви и отчая нападателите на “Трите лъва”. След изиграване на вторите мачове лидер в групата е Словения с 4 точки, Англия и САЩ са с по 2, а Алжир има 1. В последните срещи Англия играе със Словения, а Алжир среща САЩ.

Началото на мача с нищо не предвещаваше мъките, които предстояха на Англия. В 3-ата минута Хески стреля неточно с глава, веднага след това Джерард опита параболичен удар, но Мболи се намеси. В 6-ата минута отново Хески бе в атака, но не успя да комбинира. След десетата минута се видя, че алжирците не са излезли на терена като обречени. Постепенно те започнаха да създават атаки и да опитват удари, като в същото време бяха концентрирани в защита. В 19-ата минута Матмут пробва рефлекса на Дейвид Джеймс, но вратарят бе ня мястото си. В следващата минута Джерард бе фаулиран и стреля от свободния удар, но стражът на Славия се намесе добре.

Последваха три поредни атаки на Алжир, в началото на които стоеше Зиани. В 27-ата минута защитата на “пустинните лисици” се пропука за първи път, но в опита си да овладее топката Рууни направи нарушение. В 33-ата минута Англия организира най-добрата си атака до този момент. Лампард получи и стреля от границата на наказателното поле, но Мболи отново се справи блестящо. До края на първото полувреме имаше още два удара за “Трите лъва” на Бари и Рууни, но стражът бе на мястото си.

През втората част ситуацията на терена не се промени особено. В началото Зиани стреля два пъти от далечни свободни удари, но в стената. След 50-ата минута Англия натисна здраво съперника си. Атаките на Алжир станаха съвсем редки и в тях не се откриваше никаква идея. В 56-ата минута Стивън Джерард постъпи глупаво, като от добра позиция вместо да стреля потърси комбинация. В 60-ата и 62-ата минута отново Мболи спаси тима си.

До края на мача англичаните доминираха на терена, но така и не успяха да пробият здравата защита пред вратаря на Славия.