Служебните отношения между кмета на Ботевград Георги Георгиев и неговия син депутата Даниел Георгиев продължават да вълнуват националната преса. Най-напред със статия по темата излезе "24 часа". В днешния брой на седмичника "168 часа” има подобна публикация, но под друго заглавие - “Сине, използвай ме!”, изведено на първа страница на вестника. В статията се съобщава, че депутатът Даниел Георгиев е назначил баща си за свой сътрудник в парламента. Народният представител е потвърдил пред медията, че действително е издал пропуск на баща си за сътрудник, но не му плаща за съветите.

“Да, така е, но той е кмет на Ботевград. Всички го познават. Като такъв е участвал в най-успешните водни проекти, най-доброто регионално депо за отпадъци, а аз съм член на комисията по околна среда и води. Неговото експертно мнение, когато се подготвям за участие в комисията, е назаменимо”, коментира Даниел Георгиев пред 168 часа.
 
Седмичникът е потърсил мнението по този въпрос и на бащата на депутата. “Не е грешка, че синът ми ме използва като капацитет. Трябва и другите депутати да използват хора с капацитети. Той ме е взел за сътрудник не като баща, а като кмет с 8-годишен стаж”, отговаря Георги Георгиев.

"168 часа" публикува и мненията на трима депутати по тази тема. 

“Ако е така, реално Георги Георгиев е народният представител. Да вземат да се сменят. Очевидно става въпрос за лобизъм. Имал съм честта по време на кампанията да водя разговори и с единия, и с другия. В парламента не съм чул гласа на Даниел Георгиев, но изявленията на Георги Георгиев ги знам наизуст – и законодателни, и предложения към управляващите”, коментира социалистът Кирил Добрев. Колегата му от ГЕРБ Светлин Танчев заяви, че много от кметовете на управляващата партия присъстват на заседания на парламентарната им група. “Виждал съм Георги Георгиев в Народното събрание, но нямам представа как точно е влязъл”, казва Танчев.

“Всеки сам решава кого да вземе, кой ще му върши работата. Баща му е кмет може да го ползва, защото има богат опит в местната власт, в проектите. Работата му е многостранна. Полезно е да го пита за съвет, за акъл”, коментира пред 168 часа депутатът от ГЕРБ Цветан Сичанов.

По-надолу в статията се посочва, че Даниел Георгиев е бил препоръчан в кандидатските листи на ГЕРБ от Христо Стоичков, който бил личен приятел на кмета Георгиев. Депутатът обаче отрича да е ползвал протекциите на Камата.