Кристияно Роналдо може да струва 100 млн. евро, но не успя да класира Португалия на четвъртфинал на Мондиал 2010. Капитанът на иберийците бе незабележим при загубата 0:1 от Испания на осминафинала. В миг на ярост след последния сигнал Роналдо се изплю към телевизионната камера, която искаше да го съпроводи, докато напускаше терена.

След това отказа да говори много. "Не ме закачайте, защото съм разбит. Защо загубихме? Питайте треньора Кейрош", заяви Роналдо.

Пресата в Португалия не прости на скъпата звезда. Според всички издания Кристияно Роналдо е виновник за провала на националния тим. Нападателят на Реал Мадрид вкара един гол - при победата със 7:0 над Северна Корея.

"Роналдо изигра може би най-лошия мач в кариерата си в националния тим", пише "Корейо де Маня". "Публико" е по-изразителен: "Роналдо напълно пропусна световното. Преди първенството Жозе Моуриньо ни каза, че Португалия няма да спечели титлата дори и Роналдо да тича с 1000 км. в час. Кристияно дори не се доближи до скоростта на круизен кораб".

"Диарио де Нотисиас" допълва, че "Роналдо просто не фигурираше на терена", а "А Бола" пише, че "не е оставил никаква следа на Мондиал 2010".