Българският национален отбор - мъже до 20 години, постигна убедителна победа в първия си мач от новата група Е на европейскиь шампионат - дивизия Б. Тази вечер избраниците на Георги Младенов разгромиха Унгария с 42 точки разлика - 89-57.  Ще припомним, че в тази група  участват първите 3 отбора от двете предварителни групи А и Б - съответно Швеция, Израел и Унгария и България, Португалия и Финландия, като резултатите от изиграните мачове се зачитат.

Унгарците, които станаха трети в своята предварителна група А, не моаха да окажат никаква съпротива. Нашите тръгнаха с 10-2 и 15-2 в първата част, в 15-та минута резултатът бе 35-18, а на полувремето - 42-30. В края на третата четвъртина разликата набъбна на 68-42, въпреки че Младенов даваше почивка на титулярите, а последните десет минути превъзходството на бълтарите бе пълно - крайне резултат 89-57.

В четвърти пореден мач Александър Янев постигна дабъл-дабъл с 21 точки и 11 борби. Силен мач изигра Божидар Аврамов, отбелязал 19 точки. С 14 е Васил Кьосев, с 10 завърши Тихомир Желев.

Утре България ще играе с изключително коравия тим на Израел, с който проведе в Ботевград три контроли. Днес израелците, които завършиха на второто място в предварителната група А след Швеция, успяха да обърнат в последните минути срещата с Португаия и спечелиха с 64-57.

С добър изход за нашите национали завърши и скандинавското дерби. В него Финландия се наложи над Швеция с 84-77, а българите имат победа над финланците, като в сряда ще срещнат Швеция.

Снимка: fibaeurope.com