Старши-треньорът на Берое (Стара Загора) Любомир Минчев бе изключително афектиран, въпреки победата над Левски Лукойл, зарази грозните сцени и спорните отсъждания в хода на мача. Опитният специалист даде мрачна прогноза, че ако няма промяна, краят на първенството няма да бъде хубав.„От една година насам, точно, когато казах, че този отбор няма нищо общо с истинския Левски се започна една кампания и веднага на следващия ден се писа доклад срещу мен. Всичко това се прави с една единствена цел, която не искам сега да съобщавам по телевизията. В момента съм доста афектиран и не мога да кажа всичко.


Първо искам да благодаря на публиката за подкрепата, благодаря на играчите, макар и да не играхме толкова добре, все пак победихме, а това е най-важното. Първенството няма да завърши, ако продължаваме така. През седмицата на две места искаха да дам интервю преди мача. Един от въпросите беше за съдииството. Чисто морално беше, от моя страна, да не създавам допълнително напрежение след ексцесиите на мача с Ботевград и изкзването на треньора и претенциите към съдииството.


Смятам, че така трябва да бъде, но ние всичките не сме слепи и виждаме за какво става въпрос. Ако това нещо продължава, аз смятам, че няма да завърши добре сезона.


Останалите отбори и останалите треньори не сме глупаци и не сме слепи. Също така, нашите спонсори не си дават парите на вятъра за нищо, просто, за да угодим на някой да стане първи и да си начеше крастата. Ние също се съзстезаваме и искаме да има феърплей. Тотално не мога да се съглася с критериите на съдииството и в мача с Ботевград. Всички говорят за второто полувреме, но аз видях фрапиращи неща и в първото полувреме.


Какво се случи днес – същото, каквото се случи с Балкан – високите играчи аут. Разбива се защита, разбива се нападение, разбива се всичко. Случайно или не? Когато дойдем да играем с този отбор, или по-точно, когато те дойдат, винаги се получава някакъв различен критерии.


Какво се случи в предишния мач в Триадица – един играч ми се извиква в лицето и мен ме наказват. Днес Папазов ме дърпа за ръката, аз искам да се махна и отново мен ме наказват с второ техническо и дисквалификация.


В баскетбола вървят залози. Снощи съвсем случайно го разбрах, че вървят залози кога ще ми дадат техническо, в кое полувреме и дали ще ме изгонят. Между играчи и треньори за майтап. Всяка година във всеки мач с Левски получавам техническо, дисквилификация или следва доклад срещу мен. Това е всеки мач.


Казвам, че първенството няма да завърши заради скандали. Ние не сме толкова малоумни, че да напуснем, но с това съдииство и с този критерии смятам, че ще станем като във футбола“, коментира Минчев пред БНТ.