Младият баскетболист на "Черно море“ Александър Янев няма да бъде спиран, ако в клуба бъде получена добра оферта за него. Това призна за "Народно дело“ вицепрезидентът на "моряците“ Симеон Варчев. Както е известно,

 20-годишният талант разполага с огромен потенциал, след като две години е основен състезател в мъжкия отбор. Той прави и фурор на европейското първенство за младежи (дивизия "В“). "Много се надявам оферта да няма и той да остане в "Черно море“. Но е сигурно, че ако се получи добро предложение за самия него, няма да го спираме. На никого не сме поставяли пречка и сме помагали за развитието му. Така ще процедираме и със Сашо“, обясни Варчев.


В момента Янев води България към финал на европейското. Той бе в основата на трите победи в групата, както и за постигнатата преди малко. И в четирите мача мача той записа дабъл-дабъл. След първите три мача той е на второ място в индивидуалната класация на шампионата на Стария континент с 23,7 точки средно на мач. Лидер в това подреждане е Якоб Коен от Израел с 25,7.