На вчерашната сесия на Общинския съвет нямаше изменение в предварително обявения дневен ред и по всичките 16 точки бяха взети съответните решения.
В четири от тях бяха направени частични промени в някои от наредбите - № 1, № 5, № 13 и № 16. Направиха се и някои изменения и допълнения към Методиката за реда, начина и условията за отпускане на еднократна парична помощ на граждани от община Етрополе. Сесията отмени свое предишно решение № 77 от 24.06.2010 г., оспорено със заповед от областния управител.
На отчет и анализ бяха подложени бюджета на общината към 30 юни т.г. и Доклад-анализ на ситуацията и оценка на потребностите от социални услуги.
След смяна на ръководството на „МИР-И” ЕООД, сесията утвърди приемането на нов Учредителен акт на дружеството и определи Радослав Михайлов Христов да извърши счетоводна проверка в „МИР-И” ЕООД.
Промяна има и в ръководството на „Медицински център І – Етрополе” ЕООД. Досегашният управител на Центъра д-р Димитър Чапразов беше освободен и на негово място постъпва д-р Георги Георгиев.
Сесията ратифицира договорите за сътрудничество между община Етрополе и общините Бела Паланка, Козарска Дубица от Република Сърбия и община Мелисия от Република Гърция.
Уважени бяха исканията за отпускане на парични помощи на Снежана Матеева Рачева-1000 лева, Марин Томчов Кръстев-700 лева и на Васил Тодоров Томов от 200 лева.
Сесията одобри направените командировъчни разходи на председателя на ОбС д-р Цено Глогов и на кмета на Общината инж.Богомил Георгиев.