Районната прокуратура в Пловдив е повдигнала обвинение срещу французина Жан Ноел Рене Клер  затова, че е създавал и разпространявал чрез интернет порнографски материали - видеоклипове и фотоснимки с порнографско съдържание. 56-годишният мъж е обвинен и в свеждане на 10 мъже към блудствени действия.

Дейността си обвиняемият реализирал в апартамент на ул. „Благовест"2А в Пловдив. Участници в „продукциите" му били само мъже, които понякога имали отношения и със самия обвиняем, които обаче не били обект на заснемане. Създадените от Жан Клер материали са съхранени в над 20 500 файла и са излагали на показ открито сексуално поведение, изразяващо се в реални полови сношения между лица от един пол, както и похотливо показване на половите им органи. Готовите материали били разпространявани от обвиняемия, чрез интернет в над 20 сайта, голяма част, от които администрирани от самия него.

Жан Ноел Рене Клер е задържан на 12-ти май тази година в Пловдив в момент на създаване на порнографски материали. За двете престъпления, в които е обвинен французина, законът предвижда общо до 10 години затвор и 15 000 лева глоба.