Отборът на ЦСКА постигна разгромна победа с 3:0 над уелския ТНС в първия плейофен двубой за влизане в груповата фаза на Лига Европа между двата тима.

Като цяло "червените" бяха по-добрият отбор на терена и имаха почти пълно превъзходство през целия мач, но попаденията паднаха в последните десет минути от срещата.

Двубоят се игра на националния стадион "Васил Левски" пред скромните 4500 души, което ясно показва, че след слабите резултати на "армейците" в последно време, се наблюдава загуба на интерес от страна на публиката.

През първото полувреме реферът Ханес Каасик от Естония взе много скандално решение, отменяйки чист гол на Сашо Тонев.

През второто полувреме "армейците" буквално смачкаха своя противник и успяха да вкарат три гола в последните десет минути, които бяха дело на Акуаро, Нелсон и Делев.


Срещата започна по-добре за домакините. Сашо Тонев излезе на добра стрелкова позиция още във 2-ата минута, но се засуети и в крайна сметка топката му бе отнета от краката.

Натискът на "червените", които търсеха всякакви начини да вкарат бърз гол, продължи и през следващите минути момчетата на Гйоре Йовановски се опитаха да застрашат вратата на гостите, но без особено голям успех.

В 10-ата минута Делев бе намерен по перфектен начин от Саидходжа, но бившият ас на Пирин стреля много високо над вратата на Пол Харисън, въпреки че бе на страхотна позиция да се разпише.

През следващите минути играта се водеше предимно в средата на терена и като цяло положенията пред двете врати не бяха толкова много.

В 30-ата минута обаче се случи нещо наистина много скандално. След много силен удар на Сашо Тонев от около 40 метра, топката влезе във вратата на гостите, но страничният съдия отмени попълнението.

До края на полувремето нямаше опасности пред двете врати.

Второто полувреме започна по-добре за ЦСКА и в 48-ата минута "армейците" можеха да открият резултата, ако не бе неточния удар на Сашо Тонев.

Определено "червените" владееха повече топката и се опитваха всячески да направят нещо съществено в предни позиции, но просто играта им не им се сполучаваше.

В крайна сметка се наложи треньорът на домакините да замени Саидходжа и Илиев и да пусне на тяхно място Шеридан и Нелсън, което веднага даде отражение.

Двамата много раздвижиха играта на "армейците" и определено това си пролича през последните минути.

В 81-ата минута италианският бранител на "червените" Джузепе Акуаро вкара фантастичен гол с глава, след като засече центриране на Боби Галчев от фаул.

Само минута по-късно Грегъри Нелсън навлезе в наказателното поле на гостите, излъга елегантно техен бранител, и с плътен и техничен удар удвои преднината на своите.

Определено головете подействаха доста добре на домакините и те успяха да стигнат и до трето попадение в 89-ата минута, което бе дело на Спас Делев.

Нисичкият халф със зверска тупалка прати топката във вратата на Харисън, за да оформи крайното 3:0.

Реваншит е след една седмица, а "червените" направиха много сериозна крачка към групите на Лига Европа.

ЦСКА - ТНС 3:0
[1:0] Акуаро 81'
[2:0] Нелсън 82'
[3:0] Делев 89'

ЦСКА: Караджов, Виданов, Акуаро, Янчев, Трифонов, Галчев, Тонев (71 - Костадинов), Маркиньос, Делев, Саидходжа (65 - Нелсън), Илиев (54 - Шеридън);

ТНС: Харисън, Холмс, Бакър, Евънс, Холмс, Хогън, Шарп (76 - Беркърли), М.Уилямс (87 - Дарлингтън), Ширгънт, Джоунс (77 - Ууд), Ръскоу