Левски ще играе в групите на Лига Европа след обрат за 2:1 на „Георги Аспарухов“ срещу проспалия второто полувреме шведски АИК. Литекс пък записа поредния си еврорезил, този път с 1:2 в Ловеч от Дебрецен и ще трябва да се отдаде на дялкане на къщички за птици на родна земя.

Още в 11-ата минута на „Герена“ невероятно груба грешка на вратаря Божидар Митревкоства гола във вратата на българите. Юношата на клуба изпусна центриране отдясно и връхлитащия Мохамед Бангура откри то три метра.

В 25-ата минута бе отменен гол на Гара Дембеле заради засада след центриране на Веско Минев. Последва спасяване на Турина след силен удар на Гара, а секунди по-късно в 27-ата минута Даниел Младенов нацели горната греда.

През втората част Левски поведе с 2:1 с голове на Гара Дембеле и Дани Младенов в рамките на 60 секунди.  Първо юношата на Велбъжд изравни в 48-ата минута с удар от границата след подаване на Дембеле, а веднага след това Гара след подаване на Младенов прати кълбото в мрежата на гостите.

В 56-ата минута Дембеле пропусна невероятна възможност да реши мача, след като сам срещу вратаря стреля във вратаря, а при добавката на празна врата стреля в аут, но в крайна сметка всичко завърши щастливо.