Намереният преди няколко дни обесен в горичка край Пловдив благоевградчанин е Атанас Младенов, баща на трима синове, най-големият от които е бившият баскетболен национал Бойко Младенов, играл в “Левски” през миналия сезон, установи репортерско проучване на в. “Струма” по настояване на читатели.

Наско Младенов е съпруг на бившата СДС активистка и общинска съветничка Надя Младенова. По информация на пловдивската полиция тя била обявила за издирване 50-годишния си мъж.

Читатели прочели публикацията на 1 септември на в. “Струма”, че в гората до комплекс “9-и километър” в Пловдив охранителят открил обесен благоевградчанина Атанас Бойков, и поискаха подробности и уточнение дали този човек и познатият на всички с добротата и вечната си усмивка Наско Младенов, майстор на спорта на висок скок и отличен лекоатлет от близкото минало, са един и същ човек. За жалост става дума за един и същи човек.

Наско Младенов е бивш баскетболист и треньор на БК “Пирин”.

Охранителят, намерил тялото му, обяснил на полицаите, че предния ден го видял умислен да пуши, подпрян на червения си фолксваген. Наско е оставил предсмъртни писма до съпругата и родителите си, а коментираният от полицаите най-вероятен мотив да реши да сложи примката на шията си е финансови проблеми.