ЦСКА допусна доста тъжна и незаслужена загуба с 0:1 от турския гранд Бешикташ в двубой от Група L на Лига Европа, който се игра на препълнения "Инюню".

"Червените" направиха страхотен мач срещу турския колос и имаха няколко много добри голови възможности, но въпреки това късметът не им стигна да стигнат поне до точката в този мач.

От своя страна "Черните орли" с нищо не показаха, че са по-силен тим от ЦСКА и голът им бе малко късметлийски, след като в 89-ата минута Фабиан Ернст засече с глава центриране на Гути от фаул.

Не може да не се отбележи, че много силен двубой за "армейците" направи Костадин Стоянов, който се завърна в титулярния състав след доста дълго отсъствие.

Като цяло мачът започна по-силно за домакините и се наложи още във 2-ата минута Стоянов да спира набег на Родриго Табата.

Само минута по-късно пред Филип Холошко се откри добра възможност да изведе Бешикташ напред в резултата, но Райс Мболи спаси неговия удар.

Първите минути определено бяха по-силни за домакините, които демонстрираха по-добра игра.

В 8-ата минута "Черните орли" изпуснаха първата си много сериозна голова възможност в мача, след като Холошко буквално се подигра на Виданов, като го прехвърли и след това отправи удар, който обаче не успя да насочи точно във вратата на ЦСКА и топката излезе в аут.


В 15-ата минута алжирският страж на "армейците" показа своята класа и се намеси отлично при едно извеждащо подаване на Гути към Холошко, което можеше да се превърне в гол.

ЦСКА стигна до първото си по-добро положение в 19-ата минута, но в ситуацията Килиан Шеридън не успя да засече както трябва центрирането на Грегъри Нелсън, който преди това бе направил за смях двама защитници на домакините.

В 27-ата минута пред българския тим се откри наистина невероятна голова възможност. Грешка в защитата на Бешикташ позволи на Маркиньос да отправи удар от добра позиция, но изпълнението му бе прекалено неточно и ударът му излезе в аут.

Към края на полувремето играта се поизравни. В 41-ата минута "армейците" имаха втора голова възможност, но силният удар на Шеридън рикошира в крак на бранител на домакините.

Буквално в последната минута от полувремето пред момчетата на Гьоре Йовановски изникна още един голов шанс, но неразбирателство не позволи на ЦСКА да се възползва от нова фрапатна грешка в отбраната на домакините.

Второто полувреме започна по-добре за ЦСКА и в 50-ата минута се наложи стражът на "Черните орли" Хасан Ерикан да блокира удар на Грегъри Нелсън.

В 62-ата минута центриране от фаул на Маркиньос рикошира в противников футболист и топката стигна до непокрития Шеридън, който обаче бе изненадан, че кълбото попада в него и не успя да го овладее.

Като цяло в минутите до края на мача двата отбора играха равностойно и имаше положения и пред двете врати.

Бернд Шустер пък успя да засили нападателната си мощ, с пускането на Рикардо Куарешма и Бобо.

Въпреки това, шансовете на ЦСКА за гол си ги имаше все още и в 77-ата минута се наложи стражът на домакините да спасява удар на Шеридън.

По всичко си личеше, че този мач ще завърши с равенство, но в 89-ата минута Фабиан Ернст засече с глава центриране на Гути от фаул и донесе победата на своите.

БЕШИКТАШ - ЦСКА 1:0
[1:0] Ернст 89'

БЕШИКТАШ: Ерикан, Ернст, Ферари (38 - Тороман), Нобре, Хилберт, Гути, Табата (76 - Бобо), Дег, Йъзълмъз, Запоточни, Холошко (58 - Куарешма);

ЦСКА: Мболи, Виданов, Стоянов, Акуаро, Янчев, Маркиньос, Тонев (60 - Трикаричи), Трифонов, Нелсън (80 - Саидходжа), Тиеро (47 - Галчев), Шеридън;