Шест минути преди края на срещата между Лукойл Академик и Балкан в първия ден от турнира в Правец  зелените поведоха с 3 точки и следващите две минути резултатът остана непроменен. Малко преди това домакините имаха аванс от 5 точки, който бе стопен  от Джош Гонър след 5 поредни сполучливи наказателни удара, отсъдени за нарушение срещу него при стрелба от тройката и последвало техническо нарушение на старши треньора на Лукойл Академик Йовица Арсич. До края обаче балканци прибързаха на няколко пъти и грешките им бяха наказани от домакините, които победиха с 91-84 (20-19, 27-18, 20-24, 24-23).

Силен мач за Балкан изигра Георги Давидов, който стана топреализатор с 25 точки с 12/10 за 2 точки и 7/5 от наказателната линия, той спечели и най-много борби - 7 и направи най-много асистенции - 5. Американецът Джош Гонър завърши с 21 точки, спечелвайки 6 борби под двата коша, с 11 точки и 5 борби е Дуейн Мортън, Йордан Бозов има 9 точки, 6 борби и 4 завършващи подавания.

Преди мача кметът на Правец Никола Нитов откри турнира, който е организиран със съдействието на общината.

За Лукойл Академик най-резултатен с 23 точки бе Травис Питърсън, гардът Доминик Джеймс отбеляза 16, като направи цели 8 асистенции, крилото Брандън Боумън вкара 15 с няколко ефектни забивки.

В откриващия мач кипърският Керавнос победи Локомотив Кубан с 68-64. Тимът от Русия игра без своя старши треньор Кестутис Кемзура, чийто самолет кацна в София в 8 вечерта, и това очевидно се отрази на представянето на отбора. Най-много за Керавнос отбеляза един от  четиримата американци - Кортни Фелс, който завърши със 17 точки. С 11 е сърбинът Миладин Пекович, с 10 е гъркът Сакис Каридас. За Локомотив 18 точки отбеляза белият американец Майкъл Уилкинсън, с 12 е бившият играч на Реал Мадрид Джеремая Меси, с по 10 са Лионел Чалмърс и Григорий Шуховцов.

Утре турнирът продължава с две нови срещи. От 18.00 часа играят Лукойл Академик и Керавнос, от 20.00 ч. Балкан ще срещне Локомотив Кубан.