Димитър Бербатов изигра един от най-великите мачове в кариерата си! Той заби три гола и на практика сам би Ливърпул с 3:2 в мач от 5-ия кръг на Висшата лига. Нападателят на Манчестър Юн откри резултата в 42-рата мин., когато изпревари Фернандо Торес в наказателното поле и с глава откри резултата.

Четвърт час след подновяването на играта Митко сътвори един от гениалните моменти, заради които футболът е най-обичаната игра. Той пое топката с коляно и след фантастична ножица прати топката в гредата и оттам в мрежата.

 Идолът на гостите Стивън Джерард изкара Ливърпул от калта с два гола - първо от дузпа в 64-ата и след това от пряк свободен удар в 70-ата. Бербатов обаче още не беше казал последната си дума. Всеки от платените за него 31 милиона паунда беше изплатен 6 минути преди края. Тогава Бербо отново смачка защитата от града на Бийтълс и с глава закова 3:2 за "Червените дяволи".


Това беше шести хеттрик в кариерата на благоевградчанина след един в ЦСКА, по два в Тотнъм и в Леверкузен. За последно играч на Юнайтед пък е вкарвал три попадения на Ливърпул през 1946 г.