Българският национален тим по волейбол за мъже най-сетне показа истинското си лице на световното първенство в Италия. След загубите в първата група днес момчетата на Пранди доказаха нагледно защо са определяни за най-добри на планетата.

В решителен мач за класиране на четвъртфиналите България се подигра с европейския шампион Полша. Победата с 3:0 говори сама за себе си, но да победиш най-силния европейски тим за час и малко не е шега работа.

Всъщност интрига в този мач имаше само в първия гейм, който се игра точка за точка. След това българите наложиха смазващо темпо и с бомбени топки не оставиха никакви шансове на своите противници. Стигаше се дори до разлика от девет точки.

И този път над всички беше Метей Казийски, доказал, че е истинския лидер на българския държавен тим.

Така в крайна сметка България се наложи с 3:0 (25:22,25:18,25:17) и очаква спокойно мача с Бразилия от тази група.

Нашите запазиха шанс за медал, а Полша отпадна от големите сметки.Така си върнахме на поляците за мачовете на световното първенство и на полуфинала на континенталната надпревара миналата година в Измир.

Съставът на България: Андрей Жеков, Владимир Николов, Матей Казийски, Тодор Алексиев, Виктор Йосифов, Николай Николов – Теодор Салпаров-либеро

Ако победим Бразилия, може да се натресем на Русия и Куба, а ако сме втори вероятно ще играем с Германия, Чехия или САЩ